BSO ‘Ponyclub’

Kinderopvang Op Stoom biedt als buitenschoolse opvang (BSO) sportclubs aan. Zo organiseren zij op Stal Jasper BSO logoop maandag- en dinsdagmiddag de PonyClub voor kinderen die na schooltijd lekker aan de slag willen gaan met de pony’s en paarden!

Wat doen we op een Ponyclub middag?
– In de stallen worden de pony’s o.a. gepoetst, gewassen en op- en afgezadeld.
– De stallen worden uitgemest en aangeveegd
– Er wordt minimaal een half uur pony gereden in groepjes van 4 à 5 kinderen
– De kinderen mogen ook helpen met naast lopen tijdens de lesjes
– Ze krijgen leuke en leerzame theorielesjes over de paarden en pony’s
– Verder wordt er uiteraard voldoende gegeten en gedronken!

De paardrijlessen
De paardrijlessen worden in de buitenrijbaan of het overdekte rijbaantje door gediplomeerde pedagogisch medewerksters gegeven.
De kinderen dienen tijdens de paardrijles een veiligheidshelm en paardrijlaarzen te dragen, welke door de Ponyclub verzorgd worden (eigen spullen mogen uiteraard ook).
Tijdens de lessen wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met de niveauverschillen, die zowel door verschil in leeftijd als ervaring ontstaan. We leren de kinderen eerst de basis vaardigheden, waarna we kunnen experimenteren met wat je nog meer op de pony kunt doen. Zo leren de kinderen ook moeilijke figuren, stelling rijden, wijken en organiseren we zelfs springlesjes.

Voor wie?Ria Vesterhal BSO
Voor alle kinderen vanaf 7 jaar. Deze BSO is er voor kinderen van de Breedenborgh scholen en ’t Joppe, De Ark en Bommelstein, welke allen in Nieuw Vennep gelegen zijn.

Meer informatie
Kijk op www.opstoom.nl/ponyclubnieuwvennep
of bel 0252-680362