Meest gestelde vragen

1. Waar en wanneer kan ik betalen ?
De betaling dient bij aanvang van de dag op kantoor te geschieden. Tevens is er dan de gelegenheid om bijzonderheden door te geven en een telefoonnummer, waarop u te bereiken bent.

2. Welke kleding is gewenst ?
Doe vrijetijdskleding of rijkleding aan en zorg dat je voorbereid bent op het weer. Draag geen slippers of open schoenen, want het kan een keer gebeuren dat een pony op je tenen staat. Bij koud weer voldoende warme kleding, bij regen een regenjas en bij erg warm weer doen we soms waterspelletjes en is een extra t-shirt handig. De hele dag op rijlaarzen lopen is met warm weer niet altijd prettig, dus neem gerust ook sport- of makkelijke schoenen mee.

3. Mijn kind heeft een allergie. Wat nu ?
Vraag de huisarts om advies en meld bij inschrijving de allergie. Vergeet de eventuele medicatie niet mee te nemen. Als uw kind allergisch is voor katten en of honden, dan is het vrijwel zeker dat het ook allergisch is voor paarden. Houd verder rekening met veel stof, hooi, stro en graspollen.

4. Mag ik mijn kind zakgeld meegeven ?
Tijdens een vakantiedag wordt er voldoende gesnoept, gedronken en gegeten en dus is het extra meegeven van zakgeld niet nodig. Tijdens een dagpony zijn de kinderen zelfstandig met hun pony bezig en zijn zij in de gelegenheid om zelf wat lekkers te kopen. Het is echter niet noodzakelijk, aangezien er ook bij deze activiteit voldoende gesnoept, gedronken en gegeten wordt in groepsverband.

5. Is het de bedoeling dat ik er als ouder bij blijf ?
Bij het ponystappen voor de kinderen vanaf 2 jaar is het de bedoeling dat de ouders erbij blijven. Bij de overige activiteiten is dit niet het geval. Wel kunt U bij een eerste keer bij aanvang even aankijken of uw kind het naar zijn of haar zin heeft.

6. Hoe is de veiligheid geregeld ?
Tijdens de activiteiten is een Bedrijfshulpverlener op het bedrijf aanwezig.
Het paardrijden vindt plaats onder begeleiding van een gediplomeerd instructrice.
De begeleiding bestaat uit ervaren jongeren, die binnen het bedrijf zijn opgeleid.
De pony’s worden geselecteerd op hun brave, betrouwbare karakter. Het blijven echter dieren en garantie geven, dat zij bijvoorbeeld nooit zullen schrikken of bijten kunnen wij helaas niet.
Kinderen zijn tot ongeveer 18 jaar ingeënt voor DKTP, waarvan de T staat voor Tetanus. Mocht uw kind dus onverhoopt een wondje oplopen, dan is het ingeënt tegen tetanus.

7. Kan een reservering geannuleerd worden ivm bijvoorbeeld ziekte?
Ja, maar graag wel ruim voor aanvang van de activiteit melden en niet bij aanvang laten melden door bijvoorbeeld een andere ouder. Soms is er een reservelijst en dan zijn we nog in de gelegenheid om iemand blij te maken.