Stal Jasper

Hillegommerdijk 417 mail@staljasper.nl 0252-524898 Manege & Ruiterbond

2144 KV Beinsdorp like en volg SBB Leerbedrijf Veiligheidscertificaat
In samenwerking met ons biedt Marike van Luxemburg diverse trainingen aan. Ze heeft een HBO opleiding spelbegeleiding gevolgd, een aanvullende studie Sociale Vaardigheidstraining en is werkzaam geweest op diverse scholen. Daarnaast heeft ze een 3,5 jarige opleiding van E-quine.com gevolgd en nu combineert ze beide opleidingen.
1. Wat houd je bezig en waar loop je tegenaan Tijdens deze les krijgt Marike een goed beeld van wat je wilt leren/oefenen en ook hoe je houding is ten opzichte van de pony(‘s) door middel van grondwerk oefeningen. 2. Communiceren Naast praten zegt lichaamstaal vaak nog veel meer en hoe communiceren paarden nu met elkaar? Als je ziet hoe ze zich voelen dan kun je hiernaar handelen en zo werkt het ook met de mensen om je heen. 3. Leiderschap geven Als een paard zich geleid voelt, dan voelt hij zich veilig en in de natuur betekent dit dat hij eerder zal overleven. Het ‘leiding geven’ geeft je zelf ook een prettig gevoel en dit gevoel kun je gaan proberen mee te nemen naar situaties waar je je minder zeker voelt. 4. Complimenten geven en belonen Je maakt hiermee postief contact met je pony, maar ook met andere mensen en het geeft je een fijn gevoel. Het geven en ontvangen wordt geoefend met de pony’s, maar ook met en aan elkaar. 5. Vertrouwen De basis om een vriendschap op te bouwen is vertrouwen. Je voelt je veilig bij een ander en dat geeft een goed gevoel. Zo werkt het bij de pony’s zodat ze kunnen overleven, maar ook bij mensen. 6. Samenwerken Alle eerdere thema’s worden samengevoegd en leiden tot een positieve samenwerking met de pony’s en met mensen om je heen (medecursisten). Groepstraining: 4 personen va 9 jaar Dag/tijd: Woensdag 16.15-17.00 of 17.00-17.45 uur Data: Na de zomervakantie Kosten: € 90,00 (in totaal) Individueel: dag/tijd op afspraak € 30,00 per training Ervaring met pony’s is geen vereiste (zolang ze niet erg angstig zijn voor pony’s natuurlijk) Inschrijven of verzoek om meer informatie kan via onderstaand formulier: Geef bij ‘vraag’ aan ‘weerbaarheidstraining’, de leeftijd van de cursist, groepstraining of individueel.
Weerbaarheidstraining (jeugd) Marike geeft individueel of in groepsverband (4) weerbaarheidstraining in combinatie met paarden (pony’s). Aan de hand van de vraag binnen de groep of van het individu wordt de training op maat gegeven, waarbij verspreidt over 6 lessen de onderstaande thema’s aan bod zullen komen (in het kort):
Stal Jasper
 Contact
Weerbaarheidstraining (jeugd) Marike geeft individueel of in groepsverband (4) weerbaarheidstraining in combinatie met paarden (pony’s). Aan de hand van de vraag binnen de groep of van het individu wordt de training op maat gegeven, waarbij verspreidt over 6 lessen de onderstaande thema’s aan bod zullen komen (in het kort): 1. Wat houd je bezig en waar loop je tegenaan. Tijdens deze les krijgt Marike een goed beeld van wat je wilt leren/oefenen en ook hoe je houding is ten opzichte van de pony(‘s) door middel van grondwerk oefeningen. 2. Communiceren Naast praten zegt lichaamstaal vaak nog veel meer en hoe communiceren paarden nu met elkaar? Als je ziet hoe ze zich voelen dan kun je hiernaar handelen en zo werkt het ook met de mensen om je heen. 3. Leiderschap geven Als een paard zich geleid voelt, dan voelt hij zich veilig en in de natuur betekent dit dat hij eerder zal overleven. Het ‘leiding geven’ geeft je zelf ook een prettig gevoel en dit gevoel kun je gaan proberen mee te nemen naar situaties waar je je minder zeker voelt. 4. Complimenten geven en belonen Je maakt hiermee postief contact met je pony, maar ook met andere mensen en het geeft je een fijn gevoel. Het geven en ontvangen wordt geoefend met de pony’s, maar ook met en aan elkaar. 5. Vertrouwen De basis om een vriendschap op te bouwen is vertrouwen. Je voelt je veilig bij een ander en dat geeft een goed gevoel. Zo werkt het bij de pony’s zodat ze kunnen overleven, maar ook bij mensen. 6. Samenwerken Alle eerdere thema’s worden samengevoegd en leiden tot een positieve samenwerking met de pony’s en met mensen om je heen (medecursisten). Groepstraining: 4 personen va 9 jaar Dag/tijd: Woensdag 16.15-17.00 of 17.00-17.45 uur Data: Na de zomervakantie Kosten: € 90,00 (in totaal) Individueel: dag/tijd op afspraak € 30,00 per keer Ervaring met pony’s is geen vereiste (zolang ze niet erg bang zijn natuurlijk) Inschrijven of verzoek om meer informatie kan via onderstaand formulier: Geef bij ‘vraag’ aan ‘weerbaarheidstraining’, de leeftijd van de cursist, groepstraining of individueel.